lauantai 9. tammikuuta 2016

Virtuaalisia kasveja

Onko vihreä peukalosi keskellä kämmentä tai syökö kissasi kaikki kasvit sitä mukaa, kun ehdit kantaa niitä ovesta sisään? Tai onko muuten vain tylsää, kun joulukukat on jo heivattu menemään mutta "vakituisten" kasvien kevätkunnostusrumbaa ei voi vielä aloittaa?

Ei hätää! Kaikenlaisten enemmän tai vähemmän aivottomien pelien virrasta löytyy myös kourallinen kasviaiheisia pelejä. Jotkut ovat aika huoletonta ajanvietettä, toisissa taas saa pistää harmaat aivosolunsa kunnolla töihin - voisi siis sanoa, että jokaiselle jotain. ;)

Esittelen tässä kolme peliä, joita olen itse tullut kokeilleeksi. Kaikki niistä ovat ladattavissa Steamista, kenties muualtakin. Rahaa kuluu muutama euro, mutta niin kuluu oikeisiin kasveihinkin... Ja kasvithan ovat aina hyvä sijoitus, eikö totta?

VIRIDI
Viridissä kasvatetaan ruukkuistutusta likimain reaaliajassa. Alussa saat valita ruukun ja siihen tulevan istutuksen muutamasta valmiista vaihtoehdosta - ja sitten vain odottelemaan. Peli vie aikaa n. 5 min päivässä; purkista nypitään rikkaruohot ja tarkistetaan, täytyykö kasveja kastella vai ei. Se siitä. Ei mitään hienoa ja monimutkaista, vaan silti niin koukuttavaa...


Itse peli on ilmainen, mutta jos haluat istutukseesi jotain lisää, jokainen siemen maksaa jokusen sentin. Toki kerran viikossa saa yhden ilmaisen "yllätyssiemenen", joten istutus kasvaa pikkuhiljaa ilman yhtä ainoaa roposta oikeaa rahaa.

PLANT TYCOON
Plant Tycoon on kokeilijan aarreaitta: kasveja pystyy risteyttämään ihan miten sattuu, ja lopputulosta odottaa aina suurella mielenkiinnolla. Tässä pelissä kasvatetaan kasvit siemenistä kukkiviksi ja siemeniä tuottaviksi kasveiksi. Kasveja voi myös myydä, ja myyntituloilla saa hankittua parempia työvälineitä, hienompaa multaa, erikoisia siemeniä...


Isohko miinus on se, että pelin aika juoksee silloinkin, kun peli ei ole auki; toisin sanoen kasvit voivat kuukahtaa kuivuuteen, jos ei muista erikseen laittaa asetuksista ajankulkua pois päältä silloin, kun lopettaa pelin. Toisaalta kun sen muistaa tehdä, tästä irtoaa hupia pitkäksi aikaa. :)

Pelin hinta on 9,99 €.

CRAZY PLANT SHOP
Crazy Plant Shop on juuri sinulle, joka pidit lukion perinnöllisyystieteen kurssia lasten leikkinä. Tässä pelissä nimittäin pitää risteyttää kasveja niin, että jälkeläisellä on halutut ominaisuudet, joten aivojaan saa välillä vaivata oikein kunnolla. Varsinkin, kun yrityksiä on "päivän" aikana rajoitettu määrä, ja osa niistä kuluu jo siihen, että saa tuotettua oikeanlaiset vanhemmat.


Siinä suhteessa peli on hyvinkin realistinen, että asiakkaat haluavat yleensä juuri sitä, mitä ei varastossa satu olemaan ja mitä ei myöskään ihan niin vain saa hankittua... ;)  Tilauksia täytyykin oppia valikoimaan niin, että saa samalla tuotettua itselleen hyvää jalostusmateriaalia. Heterotsygootit on pop!

Pelin hinta on 4,99 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti