sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Perhoskämmekän muutto purkista vaasiin

Olen jo jonkin aikaa haaveillut ison perhoseni siirtämistä paljasjuuriseen elämään. Ei sille mitään erityistä syytä ole, näyttää vain omaan silmään kivemmalta eikä tarvitse vaivata päätään karikkeiden vaihtamisella (vaikkei sitäkään tarvitse vuosittain tehdä). :D  Tänään löysin kirpparilta nätin vaasin, joten päätin tarttua tuumasta toimeen. Kirjoitin tähän jonkinlaiset ohjeet niitä varten, jotka haluavat myös kokeilla jotain vastaavaa.

Vaihe 1: Tajua vasta kotona, että ostamasi vaasi on tähän tarkoitukseen todella huonon mallinen. Kohauta olkiasi ja päätä olla välittämättä äskeisestä havainnostasi.

Poista kukkavanojen tukikepit, kippaa purkki ylösalaisin (mieluiten roskiksen päällä) ja ala nitkuttaa purkkia pois.


Vaihe 2: Anna hetken päästä periksi ja leikkaa purkki rikki. Repäise muovin terävällä reunalla haava etusormeen.


Vaihe 3: Kun purkki on viimein poistettu (ja sormi laastaroitu), huokaise raskaasti ja ala selvittää juurten ja karikkeen sekasotkua.


Vaihe 4: Itke vähän, kun kymmenen minuutin ähellyksen jälkeen olet päässyt vasta tähän pisteeseen:


Vaihe 5: Riemuitse, kun sotku on viimeinkin selvitetty. Leikkaa huonot juuret pois ja huuhtele irtoroskat juurista hanan alla. Jottei totuus unohtuisi, kastele myös hiha ja puolet tiskipöydästä.


Vaihe 6: Itke taas, kun et voinut kuunnella järkesi ääntä ja unohtaa koko projektia. Juuristo ei yksinkertaisesti mahdu ilman väkivaltaa vaasin kapeimmasta kohdasta.

Täytä vaasi vedellä kitkan minimoimiseksi ja leikkaa vielä hiukan juuria pois. Tunge juuret kaikkia mahdollisia apukeinoja käyttäen mahdollisimman syvälle. Tanssi pieni voitontanssi, kun orkidea on vihdoinkin tukevasti vaasin suulla ja havaitset, että vaasin saa näppärästi tyhjennettyä ja täytettyä ilman, että kasvia liikuttaa yhtään mihinkään suuntaan.


Vaihe 7: Palkitse itsesi kupposella teetä (tai jollain muulla valitsemallasi juomalla) ja juo se orkideaasi ihaillen. Kaikesta huolimatta orkidea ja vaasi näyttävät sopivan yhteen vallan mainiosti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti